Nemzetközi szállítmányozás okosan!

Nemzetközi szállítmányozás okosan!

Nemzetközi szállítmányozás és az árak kapcsolata

Árak a nemzetközi fuvarozás és szállítmányozás területén

2019. május 08. - KLaaaci

                                                             Nemzetközi szállítmányozás verhetetlen áron!


A nemzetközi szállítmányozás többféle formában elérhető, mint például túlsúlyos és túlméretes szállítás, aminek része lehet munkagépek, vagy mezőgazdasági gépek szállítása. A mezőgazdasági gépek sokfélék lehetnek: kombájn, traktor, permetező, vetőgép, bálázó, eke, vetőgép, pótkocsi, permetező és sok más gép szerepel a nemzetközi szállítmányozás listáján nap mint nap. A magyarországi gépimportnak még inkább kiemelkedő jelentőségű szegmense a munkagépek importja. Az építőipar komoly fellendülésével a vállalatoknak egyre több munkagépre van szükségük, de a költséghatékonyság és a kisebb tőke miatta a külföldi vállalatoktól eltérően, inkább külföldről, főként Németországból, Franciaországból, Angliából importált használt munkagépekkel dolgoznak és sok szállítmányozó szerzett nagy tapasztalatot a túlméretes nemzetközi szállítmányozás terén. Olyan gépek érkeznek leggyakrabban hazánkba mint, markológépek, úthengerek, buldózerek, exkavátorok, kőtörők, minirakodók, homlokrakodók, targoncák és sok más gép, ami nélkülözhetetlen az ipar területén. Persze a hazai érintettségű nemzetközi szállítmányozás nem csak túlméretes gépek szállításából áll.

          Hazánk jelentős exporttöbblettel rendelkezik, ennek köszönhetően rengeteg raklapos áru képezi nemzetközi fuvarozás részét, amire természetesen nem trélert használnak a fuvarozók. Sokféle jármű vesz részt a tagolt szállítmányok mozgatásában, általában a cégek megpróbálják mindig a leginkább gazdaságos megoldást ajánlani a megrendelőknek. Néhány palettához általában zárt furgont ajánlanak, amivel akár egy csekélyebb pár doboznyi szállítmány, mint például festékek, ruhák, kiegészítők, csatlakozók, infúziók, elszállíthatók a környező országokba pár napon belül alacsony díjért, többek között, Szlovákiába, Romániába, Ausztriába, Olaszországba, vagy Németországba. Kicsivel nagyobb szállítmányokhoz tíz palettás ponyvás furgonok a leginkább kifizetődők, így hamar kivitelezhetők olasz, német, osztrák, lengyel, cseh fuvarok, például festékek, kötözők, szerszámok, vágógépek, fűrészek, csiszolók. Sokféle megoldás létezik, van olyan is, amikor egy autót tesznek fel egy kamionra, ha az oldalról rakodható, de hallottam olyat is, hogy gabonát szállítottak úgy hogy támlákkal alakítottak ki tároló részt, szóval a kreativitás nagy szerepet játszik abban, hogy a járművek teljes kihasználtsága teljes legyen, ennek csak a szabályok szabhatnak határt. Hosszan lehetne még folytatni a sort, hogy mennyire sokféle áru lehet még a nemzetközi szállítmányozás résztvevője, de erre itt most nincs lehetőség, meg tényleg bármi, ami mozdítható az szállítható is, sőt olykor még az is ami nem annyira, mert láttam már megbízást szobor nemzetközi fuvarozására is, ami tényleg bonyolult feladat, mert a felrakodásnál és a lerakodásnál tényleg nem babra megy a játék. Nyilvánvaló tehát, hogy bármilyen szállítmányról legyen is szó a megfelelő járművek mellett, tapasztalt és valóban mindenre felkészült szakemberekre van szükség a nemzetközi szállítmányozás kielégítő kivitelezéséhez.
  

      Magyarország Európai Unióhoz történt csatlakozása óta sokkal élénkebb lett a nemzetközi szállítmányozás, mivel a határok lebontásával és a vámok eltörlésével sokkal egyszerűbbé vált az áruk importja és exportja úgyszintén. Sokkal több megrendelés érkezik olyan kisebb és távoli országokba, mint Portugália, Írország, Dánia, Hollandia, Spanyolország, vagy akár Észtország, Lettország, Litvánia és ahogyan már említettem ezekből az országokból is érkeznek szállítmányok és nem kizárólag export történik. Vannak olyan nagy tapasztalattal rendelkező magyar szállítmányozó cégek, akik az európai piacon is képesek jelen lenni gyakorlati ismereteiknek és sok országra kiterjedt partnerhálózatuknak köszönhetően képesek a nemzetközi fuvarozás megszervezésére más országok között, úgy mint Spanyolország és Németország, vagy Anglia és Ausztria, esetleg Olaszország és Hollandia és így tovább.
Vannak időszakosan fellendülő üzletágak, mint a gazdasági válság után a holland és angol használtruhák importja, ami azért nem szűnt meg, de már nem akkora a volumene, mint korábban volt. Persze az európai gazdaság folyamatosan változik, ami új üzletágakat hoz létre és egyben új szegmenseket teremt a nemzetközi szállítmányozás területén is.


      A sok cég közül, amelyik nemzetközi szállítmányozással foglalkozik nem könnyű választani, de azok a szereplők, akik kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, azok nevet szereznek a szakmában, ez persze nem lenne elérhető a legjobb szakemberek alkalmazása és megtartása nélkül. Bár a nemzetközi fuvarozás jól fizet a fuvarszervezőknek, de a munka korántsem egyszerű, mivel problémák gyakran adódhatnak, így a munka rendkívül nagy stresszel jár, amit nem mindenki képes elviselni. A rendkívüli helyzetek pedig nagy rutint és koncentrációt igényelnek, hogy minél hamarabb meg legyen a megfelelő megoldás, ami lehetővé teszi a nemzetközi fuvar kielégítő teljesítését.
Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a gyakorlatban megszerzett tapasztalat, mert azt, hogy hogyan kell megszerezni az útvonalengedélyeket más országok hatóságaitól, vagy hogy melyik útvonal a legjobb egy túlméretes szállításhoz, illetve hová hajthat be egy tréler, vagy egy túlsúlyos szállítmány és hogy hol lehet megszerezni a naprakész információt ezekről, azt az évtizedek óta a nemzetközi fuvarozásban résztvevő cégnél eltöltött évek alatt a napi gyakorlat során lehet elsajátítani. Fontos képesség még az ügyfelek egyedi igényeinek felmérése, ami a megrendelő és a szállítmányozó szempontjából is előnyös, mert nagyobb ügyfélelégedettséget eredményez, így a cég is nyer, mert hűséges ügyfeleket szerez.

      Az ár a nemzetközi szállítmányozás fontos eleme és sok tényezőtől függ. Nagyon sokat számít, hogy mekkora a kereslet és mekkora a kínálat. Vannak olyan hónapok, amikor annyire kevés a megrendelés, hogy a fuvarozók nyomott áron is vállalják a fuvarokat, de vannak olyan időszakok is amikor, még forgalmas útirányokra is nehéz fuvart találni még magas áron is, ezért érdemes rendszeres szállítmányok esetén előre szerződni egy megbízható céggel, vagy egyes fuvarok esetén is jó előre lekötni a fuvart, ha az könnyen tervezhető és biztosan szükséges.
Mindezek tükrében remélem el tudják dönteni, melyik cég a legmegfelelőbb hogy a nemzetközi szállítmányozás elvégzésére megbízást kapjanak önöktől.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetkozi-szallitmanyozas-arak.blog.hu/api/trackback/id/tr914814022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása